Vyčistěte svou pleť jílem

Dokonale čistá pleť díky jílu

 

Jíl jako minerální látka je skvělým prostředkem pro dokonalé vyčištění pleti. Zbavíte se veškerých nečistot, akné i ekzému. Jíl se nejčastěji těží ve Francii, Maroku, Turecku a Tunisu. Nejznámější je Francouzský zelený jíl, Ghassoul a Anatolský jíl.

 

Pleťové tonikum

 

Jílové čistící pleťové tonikum pro mastnou pleť má v sobě výtažky heřmánku. Díky schopnosti dokonale čistit nečistoty i make-up a pomáhá odstranit z povrchu pleti odumřelé kožní buňky. Rovněž obsahuje mentol, který pleť osvěží, vyčistí a zbaví ji únavy. Pleť vypadá čistší a hladčí.

 

Jak jílové čistící pleťové tonikum používat?

 

Jednoduše jej aplikujte na tvář a krk a pomocí čistícího tamponu nebo odstraňte nečistoty masážními pohyby.

 

Jílové čistící pleťové tonikum pro normální pleť je jednou z variant tohoto vynikajícího přípravku pro dokonalou pleť. Jde o přípravek z anatolského jílu. Mimo mnoho stopových prvků, vitamínů a minerálů obsažených v tomto jílu obsahuje čistící pleťové tonikum také výtažek z heřmánku. Heřmánek je bylinka, která je známá rovněž svými léčivými a protizánětlivými vlastnostmi. Má široké spektrum využití a lze jej používat zevně i vnitřně.

 

Jílové čistící pleťové mléko se hodí pro všechny typy pleti. Mléko obsahuje tropický olej z lískových oříšků. Hydratuje pleť a má omlazující účinky díky obsahu mastných kyselin omega 3 a omega 6. Mléko odstraní voděodolný i dlouhotrvající makeup a lze jej použít i na oči na odstranění řasenky či stínů a linek.

 

Jak čistící pleťové mléko s jílem použít?

 

Namočte vatový tampon a jemně naneste na pleť. Vyhněte se přímému kontaktů očí.

 

Jílový čistící pleťový gel je rovněž určen na všechny typy pleti. Obsahuje heřmánek a je určen pro čištění pleti do hloubky. Je bohatý na bílkoviny a minerály. Dokonale vyčistíte pleť i odstraníte zbytky make-upu. Pleť je mladá, svěží a zdravá.

 

 

Další jílové přípravky na čištění pleti

 

Nejen čistící pleťové tonikum, ale i další přípravky pro péči o pleť z jílu stojí zato vyzkoušet. Máte vrásky pod očima? Na trhu najdete i krém z jílu na oční vrásky. Nanesete jej pod oči a necháte působit. Vaše oči budou rozzářené a pokožka bez váčků a vrásek. Jíl umí pleť zbavit vrásek, akné i pigmentových skvrn. Vhodné je nanést směs jílu v jednocentimetrové vrstvě na pleť a překryjte fólií. Nechejte jej působit jednu hodinu. Nařeďte jej vodou z hřebíčku na akné. Na pigmentové skrvny přidejte šalvěj a na vrásky vodu z růžového květu. Po umytí jílu ošetřete pleť třeba čistícím pleťovým gelem nebo tonikem z jílu.

 

 

Anatolský nebo zelený jíl na pleť mají velmi hojivé účinky. Při pravidelné aplikaci dodáte svému tělu dostatek vitamínů a minerálů. Rozhodně stojí za vyzkoušení pleťové čistící masky. Můžete využít nejen na normální, ale i citlivou, suchou nebo mastnou pleť. Masky si lze zakoupit v eshopu nebo si vyrobit svépomoci doma. Zelený jíl koupel pro uvolnění těla i myslí a také pro celkovou očistu je vyhledávaná nejen v lázních. Připravit si ji můžete i doma. Bílý jíl z kaolínu je velmi jemný prášek. Má vysoký obsah křemíku a hodí se na citlivou nebo podrážděnou pokožku. Je velmi výborným na ošetření pokožky hlavy, ale své využití najde také v čistících pleťových maskách, zábalu na vlasy nebo peelingu. Můžete ho vyzkoušet také pro domácí výrobu pleťového krému nebo masky. Obklady z jílu se používají také na onemocnění kloubů, výhřez meziobratlových plotének i na hnisající rány. Ty se díky jílu velmi rychle začnou hojit. Léčba jílem se doporučuje při různých zánětech. Podle tibetské a čínské medicíny je ideální použít studené obklady s jílem. Obklady pomáhají i při křečových žilách a léčba mi bez přestávky měla pomocí teplého obkladu trvat dvacet dní bez přestávky. Díky zábalům se zbavíte i celulitidy a strií.

 

Na dokonalou pleť

 

Hodláte mít dokonalou pleť díky jílu? Díky tomu, že dokonale vytahuje z pleti všechny nečistoty, zbavíte se veškerých problémů s pletí. Dokonalou pleť získáte nejen díky čistícímu pleťovému toniku. Z jílu si můžete vyrobit či zakoupit pleťovou vodu, obohacenou o další bylinkyči pleťové krémy. Vyrobit si kosmetické přípravky není nijak náročné. Můžete navštívit nejrůznější blogy a diskuze, kde najdete celou řadu receptů. Čistý jíl v prášku zakoupíte v lékárnách a eshopech. Dále potřebujete obvykle olivový, mandlový, kokosový olej nebo arganový olej či esence nebo odvary z bylinek.

 

 

Obdarujte blízké kosmetikou z jílu

 

Přírodní kosmetika ze zeleného jílu může být také originálním dárkem pro sestru, mámu nebo kamarádku. Zkuste ji darovat čistící pleťové odličovače s jílem nebo krém na citlivou či mastnou pleť, krém na vrásky s jílem nebo zelený jílový peeling. Jistě ji váš dárek potěší. Darovat můžete také poukaz na návštěvu lázní či wellnes a vyzkoušet jílové zábaly. Rodiče potěšíte také zeleným jílem pro vnitřní použití na detoxikaci. Můžete zkusit bílý, zelený, šedý jíl – bentonit nebo žlutý či červený. Oblíbený je i ghassoul, který se vytváří z vyvřelých hornin a je vhodný do parních lázní. V Turecku se používá do lázní hammam.