Šampon na mastné vlasy

Šampon na mastné vlasy

 

Mastné vlasy mohou být velmi nepříjemným problémem, který je nutné řešit. Mýt si každý den vlasy je nejen zdlouhavé, ale může je to velmi poškozovat. Narušování struktury vlasů vede k tomu, že se mastí stále častěji a z celého problému se stává začarovaný kruh. Výsledkem jsou slabé, jílový šampon na mastné vlasy Dermokillámající se vlasy bez lesku, které jsou téměř hned po umytí znovu mastné. Jak z tohoto kola ven? Speciální přírodní šampon s obsahem jílu pomůže vlasům nalézt jejich ztracenou rovnováhu.

 

Jak vzniká problém často se mastících vlasů?

 

Mazové žlázy, které jsou v těsném sousedství vlasové cibulky, mají normálně za úkol hydratovat a vyživovat pokožku a samotný vlas. Při normálním působení vylučují přesně takové množství ochranného mazu, aby byly vlasy hydratované a vyživené, ale aby se zároveň příliš rychle nemastily. Když dojde k narušení rovnováhy, což může být způsobeno špatnou stravou, příliš suchou pokožkou hlavy, častým umýváním nebo problémy s hladinou hormonů, dochází k tomu, že se vlasy mastí až příliš. Na vině může být i stres nebo genetické předpoklady, což jsou faktory, se kterými bývá obtížné něco udělat.

 

Problém může být v nesprávném šamponu

 

Co ale můžete změnit, je vlasová kosmetika, kterou používáte. Nevhodné šampony a kondicionéry mohou způsobit, že se problém stále zhoršuje a není možné najít řešení. Jílový šampon s keratinem pro mastné vlasy může být tím konečným řešením. Jeho složení je vyvinuto přesně pro požadavky hodně se mastící pleti a díky obsahu výživných látek, pomáhá tento problém efektivně řešit.

 

Pomoc pro jemné vlasy

 

Často se stává, že jemné vlasy jsou o něco náročnější a mají větší sklony k tomu, aby se často mastily. Šampon s přírodním anatolským jílem pomáhá dodat vlasům potřebné živiny pro jejich zesílení a umožní jim získat rovnováhu při boji proti přehnané mastnotě. Zároveň tak můžete vyřešit dva problémy najednou. Vlasy se budou méně mastit a navíc budou silnější a odolnější proti lámání a poškození.

 

žena s krásnými vlasy

 

Obsah minerálních látek nastolí rovnováhu

 

Tento speciální šampon s jílem proti mastným vlasům obsahuje bentonit a bílý jíl. Tyto dvě složky jsou bohatým zdrojem vitamínů a minerálů, které pomáhají vyživit pokožku, ale i samotný vlas. Díky tomu se mazové žlázy dostanou do rovnováhy a přestanou produkovat více mazu, než je nutné.

 

Jak často je dobré používat šampon s jílem proti mastným vlasům

 

Šampon používejte, když to bude nutné. V případě, že vaše vlasy nebudou mastné, zkuste je nemýt a vydržet až do chvíle, než budou mastné. V ideálním případě se dostanete na frekvenci dvou mytí za týden, kdy vlasy budou zároveň vypadat velmi dobře, a začnete pociťovat další pozitivní účinky správného šamponu, jako je zvýšení přirozeného lesku, úbytek lámavosti nebo houstnutí a rychlejší růst vlasů. Důležitá je správná kombinace přípravků a vhodná komplexní péče o vlasy. Snažte se je fénovat, žehlit nebo kulmovat jak nejméně to jde. Používejte vlasovou kosmetiku, která je vzájemně kompatibilní. Rozhodně se nebude hodit používat šampon proti mastným vlasům a k tomu například olej pro suché vlasy. Vlasy se snažte mechanicky nepoškozovat a zbytečně je nezatěžujte častým barvením, které může výrazně dehydratovat pokožku, která se v obraně začíná více mastit.

 

Co dalšího platí na mastné vlasy

 

Pro rychlou pomoc a podporu šamponu proti mastným vlasům, je dobré zařazovat mátový oplach v kombinaci s jablečným octem. Hrst máty zalijete mátajablečným octem a necháte čtrnáct dní odstát. Následně používáme po každém umytí vlasů pro zlepšení rovnováhy a snížení mastivosti vlasů. Jako další bylinky, za kterých je možné vytvářet oplachové kůry, jsou tymián, šalvěj, přeslička rolní nebo například rozmarýn. Používání těchto oplachů problém zcela jistě nevyřeší, ale může urychlit a pomoci při opravdu akutní produkci mazu.

 

Vlasový zábal z přírodního jílu

 

Pro intenzivnější kůru je dobré alespoň jednou týdně zařadit vlasový zábal z přírodního anatolského jílu, který pomůže celý proces urychlit. Vlasový zábal vytvoříte použitím čistého přírodního zeleného nebo anatolského jílu, do kterého je možné přidat například trochu oleje, citronu nebo bylinné výtažky. Necháte působit přibližně 15 minut a následně důkladně umyjete pomocí šamponu proti mastnotě. Výsledný efekt může být až překvapivě rychlý a při správném umytí můžete výsledky pozorovat již při první aplikaci.

 

Omezte stres a snažte se žít zdravě

 

Je to obehraná rada, ale platí na většinu problémů. Pro eliminaci problémů s mastnými vlasy se pokuste omezit stresové vlivy a zaměřte se na zdravý životní styl. Jezte stravu bohatou na vitamíny C, B, A nebo E a nezapomínejte ani na minerální látky jako je zinek, hořčík nebo vápník. Pomocí těchto jednoduchých zásad a snahy o vyvážený život v rovnováze se můžete zbavit nepříjemných problémů, jako jsou právě mastné vlasy, mastná pleť nebo podobné problémy.

 

zdroj: www.thegloss.com, www.dermokil.cz