Přírodní oleje na pleť - srovnání

Oleje na obličej pro přírodní hydrataci

 

Používání olejů na obličej místo hutných hydratačních krémů je stále více oblíbené. Má to hned několik důvodů. Prvním z nich je především to, že skutečné kvalitní přírodní oleje nabízí složení a výsledky, jaké komerční chemické krémy nabídnout nemohou. A jaké oleje se nejčastěji používají na obličej?

 

Proč používat oleje na obličej přírodní olej na pleť

 

Jak již bylo zmíněno, oleje na obličej jsou lepší variantou běžných krémů. Při použití správného množství a při volbě vhodného oleje se ani nemusíte bát dlouhotrvajícího mastného filmu na pokožce. Speciální složení, které je bohaté na minerální látky, vitamíny a esenciální mastné kyseliny slouží pro skutečně hloubkovou hydrataci. Zanedbatelná není ani obnova buněk a tkání. To má za následek vyhlazení pleti a předcházení tvorby vrásek.

 

Opunciový olej nejen pro vyhlazení vrásek

 

Opunciový olej bývá také nazýván kaktusovým olejem. Pochází z plodů opuncie a pro vytvoření jednoho litru oleje je nutné použít 800 kg plodů tohoto kaktusu. Plody jsou ručně sbírány a obsahují látky, které nejsou k dostání v žádném jiném krému ani oleji. Právě vysoké množství plodů pro vyrobení jednoho litru oleje spolu s výjimečností dělá z opunciového oleje jeden z nejdražších na světě.

 

opunciový olejOpunciový olej proti vráskám dokáže skutečně zázraky. Už pár kapiček stačí na jejich vyhlazení. Přirozeně zatahuje póry a je proto vhodný pro aplikaci po důkladném čištění. Používá se pro odstranění kruhů pod očima, proti šupinatosti pokožky a jeho hydratační schopnosti jsou skutečně nenahraditelné. Po opakovaných aplikacích opunciového oleje, můžete pozorovat, jak je pleť jasná, zdravá a svěží.

 

Tento olej je nazýván jako přírodní botox. Sérum s opunciovým olejem je skutečně vysoce účinné a mnohdy jsou účinky lepší, než u dražších kosmetických přípravků. Čistě přírodní složení je navíc zárukou, že nehrozí žádné vedlejší efekty a nepřekvapí vás žádná chemická látka, která je jinak součástí každého krému.

 

Arganový olej

 

Arganový olej je také považován za jeden z nejlepších a nejdražších na světě. Jeho sílu znají v oblastech Maroka již dlouhé roky a dokážou ji využít nejen při aplikaci na pleť, ale i v kuchyni. Co se ale účinků na pleť týká, je arganový olej vhodný pro všechny druhy pleti. Pomáhá odstranit potíže se suchou a šupinatou pokožkou díky svým silným hydratačním schopnostem. Právem je nazýván marockým tekutým zlatem, protože se hodí naprosto na všechno. Jeho pravidelná aplikace pomáhá posílit pokožku a zabraňovat tvorbě akné. Je skvělou prevencí proti tvorbě vrásek a využívá se i proti celulitidě nebo na strie. Arganový olej také obsahuje přírodní sluneční filtr a je tedy vhodný i v letních měsících pro vytvoření přirozené ochrany proti spálení od slunečních paprsků. Díky poměrně rychlé vstřebatelnosti se dá skvěle použít i jako podklad pod make-up, který zabrání vnikání nečistot do pórů a pomůže pokožce s udržením hydratace a svěžesti.

arganový olej

 

Ať už si vyberete čistý přírodní arganový olej, který budete přímo nanášet na svou pokožku, nebo zvolíte krémy s obsahem arganového oleje, můžete si být jisti, že se vždy jedná o kvalitní produkty. Vyhledávejte takovou kosmetiku, která obsahuje panenský za studena lisovaný arganový olej, protože jen ten si zachová všechny své důležité vlastnosti, jako je obsah specifických aminokyselin, vitamíny a minerální látky.

 

Kokosový olej

 

Dalším z často používaných olejů na pleť je olej kokosový. Typická kokosová vůně a dobré hydratační vlastnosti z něj dělají stále více oblíbený kosmetický produkt. Opět se hodí pro důkladnou hydrataci, při potížích s akné nebo jako prevence proti tvorbě vrásek. Jeho aplikace pomáhá odstranit celulitidu a slouží i jako prevence proti vzniku strií například během těhotenství. Oproti arganovému a opunciovému oleji však nemá tak viditelné výsledky a je nutné jeho výrazně pravidelné používání. Při nanesení větší vrstvy navíc vytváří mastný film, u kterého chvíli trvá, než se vstřebá. Jeho aplikace je vhodná spíše na noc.

 

Výběr kvalitních olejů

 

kokosový olejKvalitní olej poznáte podle barvy. Arganový olej by měl mít zlatavou až lehce nahnědlou barvu. Na škodu nejsou ani drobné nečistoty, které mohou signalizovat šetrné čistění oleje od zbytků vylisovaných arganových mandliček. Při výběru kosmetiky, která obsahuje opunciový nebo arganový olej sledujte, kolik procent výrobku tvoří právě tento olej. Ten by navíc měl být lisovaný za studena, aby neztratil nic ze svých vlastností.

 

Jak často používat olej na obličej?

 

Pro viditelné výsledky je dobré používat olej na obličej alespoň jednou za den. Nejlepší je aplikace večer po důkladném vyčištění pleti. Arganový olej je však možné aplikovat i ráno pod make-up a pro vytvoření přirozené ochrany před slunečními paprsky. Pro intenzivnější péči se doporučuje jednou za čas vyzkoušet masáž. Jemné masírování prsty podpoří krevní cirkulaci a dostane účinné látky z oleje ještě dále, než předtím. To je vhodné zejména v případě, když se chcete zbavit vrásek nebo vyhladit strie.