Přírodní kartáček Siwak pro dokonalý chrup

V dnešní moderní a často i přetechnizované době se řada z nás vrací k přírodním zdrojům, které nám mohou dopřát zdravější a přirozenější způsob života. Pokud dbáte o své zdraví, velmi pravděpodobně jste již slyšeli o tzv. přírodním zubním kartáčku. Je to vlastně taková žvýkací tyčka nebo klacík, který roste po celé Africe. Získává se z větvičky nebo kořene stromu Salvadora Persica.

 

přírodní kartáček siwak miswakJistě Vám neuniklo, jak nádherný chrup mají lidé v Africe, a to mají oproti nám k dispozici velmi často minimální hygienické podmínky. Protože je však tato větvička dostupná takřka vždy a všude, běžně si s ní čistí chrup. A výsledky jsou na první pohled viditelné.

 

Jak Siwak působí na chrup

 

Siwak, nazýván také např. Miswak nebo Kayu Sugi je používán k čištění zubů, ale i jazyka po tisíce let. Působí antibakteriálně, zabraňuje zánětům, posiluje dásně, zabraňuje jejich krvácení, velmi účinně a především přirozeně brání usazování zubního kamene, nádherně bělí a zároveň také leští zuby a je šetrný k zubní sklovině. Pokud se ptáte, čím je schopen toho docílit, pak je to tím, že obsahuje mnoho blahodárných látek. Patří k nim fluoridy, chloridy, vápník, flavonoidy, fosfor, kyselina salicyová, ale také třeba i vitamín C. Všechny tyto látky byly skutečně potvrzeny výsledky provedených laboratorních testů.

 

Jak při jeho použití postupovat?

 

Je to velmi jednoduché, vlastně až intuitivní. Kartáček je nejprve potřeba omýt ve vodě. Z jedné, většinou té užší strany odstraňte vrchní kůru o šíři vašeho malíčku. Poté ho začnete pomalu žvýkat, až se z jeho vláken stane takový štěteček. Stačí pozvolné žvýkání, aby se vlákna nezačala přelamovat. Pokud by se tak stalo, jedná se o čistou vráninu, můžete ji bez obav spolknout, nebo vyplivnout. Vzniklým štětečkem si začnete čistit zuby a to ze všech jejich stran. Na konci čištění s ním můžete očistit i povrch Vašeho jazyka. Až s čištěním skončíte, jednoduše ho opláchnete vodou a vložíte do pouzdra, které je k němu určeno. Zubní pastu vlastně nepotřebujete. Takto pokračujete každý den. Kartáček vydrží zhruba měsíc. Pokud by se stalo, že by Vám přišel příliš vyschlý, stačí ho přes noc namočit do vody.přírodní kartáček siwak miswak

 

Jak sami vidíte, jeho používání je velmi jednoduché a je také praktický i na cesty. K dispozici je ve své přírodní formě bez další příchutě, nebo s příchutí hřebíčku, limetky nebo máty. Příchuť mu není dodávána chemicky, pouze se namáčí do vody, ve které je např. hřebíček vylouhován. Má také své vlastní pouzdro, do kterého se ukládá. K tomu, abyste zjistili, zda Vám bude vyhovovat, je potřeba jedna jediná věc – vyzkoušet ho tzv. na vlastní zuby.