Köfte - Tradiční turecký pokrm

Köfte patří mezi jedno z nejoblíbenějších tureckých jídel a setkáte se s ním v mnoha podobách. Od méně pikantních až po opravdu pálivé, stejně tak se liší i velikost či tvary. Dnes si díky našemu receptu takové masové kuličky můžete připravit. Jsou extrémně snadné a rychlé, ale chuť je výtečná! kofte recept

 

Co budete potřebovat?

 

  • 750 gramů mletého masa
  • 2 malé cibule
  • 2 plátky staršího chleba bez kůrky
  • 1 vejce
  • nať petržele
  • 1 čajovou lžičku drceného římského kmínu
  • 3 čajové lžičky soli
  • strouhanku

 

Jak na to?

 

Namočte chleba do vody tak, aby nasál vodu. Potom ho vyjměte a přebytečnou vodu vymačkejte, chleba rozmělněte na maso, které jste dali do velké mísy.

 

Přidejte všechny další ingredience a dobře zamíchejte. Pokud je směs moc řídká, přidejte strouhanku.

 

Nechte v lednici půl hodiny odpočinout, potom rukama z masové směsi tvarujte malé ovály, které osmažíte na pánvi tak, až se maso ze všech stran zatáhne.

 

Až budete mít kuličky takto osmažené, dejte je na plech a v troubě pečte zhruba půl hodiny, dokud není maso hotové.

 

Podávejte s rýží, bulgurem nebo bramborem, případně s ogrilovanou zeleninou. Turci milují jogurt a u köfte nesmí za žádnou cenu chybět!

 

Afiyet olsun! Dobrou chuť!