Jak používat marocký jíl - Ghassoul

Často se nás ptáte na to, jak správně používat marocký jíl nebo-li ghassoul. Rozhodli jsme se tedy sepsat článek, který Vám pomůže při aplikaci tohoto produktu. 

 

Jíl - minerál z Atlasu 

 

marocky jil s arganovym olejem

Skvělé čistící účinky jílu nazývaného také ghassoul nebo mýdlový kámen, jsou známe již mnoho staletí. Marocké ženy, které používají jíl již od 6. století, používají jíl jako pleťovou masku, mýdlo nebo jako přírodní šampon. Jíl je velmi bohatý na minerály (křemík, magnesium, železo, vápník, draslík a sodík). Existuje mnoho druhů jílu, ať už bílý jíl, růžový jíl, zelený jíl nebo jíly s přídavkem dalších ingrediencí. Právě takový nabízí náš eshop Smilargan. V našem sortimenu máme marocký jíl s arganovým olejem a esenciálními oleji - rozmarýn, levandule, který je perfektní kombinací pro léčbu vlasů a pokožky. 

 

Vlasy, pleť i pokožka

 

Zapomeňte na vlasy nebo na konečky, jíl se používá pouze na vlasovou pokožku (kořínky vlasů), obnovuje tak pružnost, lesk a pevnost vlasů a pomáhá také předcházet tvorbě lupů. 
Nasypte trochu jílu do misky a přidejte trochu teplé vody, směs zamíchejte a před umytím vlasů naneste na pokožku hlavy. Jíl nechte působit cca 10 minut a poté umyjte šamponem

 

Zrovna tak můžete použít jíl i na pleť jako masku proti vráskám, akné či odstranění černých teček. 
Masku naneste na pleť a po dobu 15 - 20 minut nechte působit. Poté pleť opláchněte vlažnou vodou a nakonec můžete nanést arganový olej.

 

Pokud chcete modelovat a formovat postavu, můžete použít jíl i jako tzv. bahenní zábal. Jíl má pozitivní účinky na odstranění celulitidy a pevnost těla. 

 

Jíl je možné používat na všechny typy pleti, nejvíce se však osvědčil na mastnou pleť a na mastící se vlasy. Je možné používat i na velmi citlivou pleť.

 

Máte zkušenosti s marockým jílem?

 

Těšíme se na vaše příspěvky, dotazy či rady jak právě Vy marocký jíl používáte.