Jak na masky z anatolského jílu

Přinášíme vám typy jak používat anatolský jíl na pleť či na vlasy.

 

Základem je anatolský 100% přírodní jíl Dermokil do kterého přidáváte další ingredience dle účelu.

 

Základní jílová maska

 

Budete potřebovat: 


přírodní minerální vodu
med
olivový nebo arganový olej
100% přírodní jíl Dermokil


Postup:


Nalijte do misky přírodní minerální vodu (můžete přidat i med, který nechte rozpustit). Přidejte trochu olivového nebo arganového oleje a dobře promíchejte. Pak za stálého míchání postupně přidávejte kousky jílu a míchejte dokud nevznikne krémová pasta. 

Upozornění:


Po třech minutách od aplikace začne maska mírně tahat za kůži a u hodně citlivé pleti se může dostavit i slabé pálení a zčervenání pleti, jsou to normální reakce, kterých se nemusíte obávat. Vyhněte se však kontaktu s očima.

 

Po odstranění masky se dostaví příjemný pocit svěžesti a uvolnění pleti. Pleť bude hladká a hebká.

 

Použití:


Masku naneste prsty nebo špachtlí rovnoměrně na obličej, krk, tělo nebo kořínky vlasů. Vyhněte se okolí očí. Po 10 minutách působení smyjte masku teplou vodou, nejlépe s pomocí houbičky.

 

Jílová maska pro suchou pleť

 

Do základní masky přidejte 2 lžíce odvaru z lesního slézu a ½ lžičky oleje z muškátu a dobře promíchejte. Masku nechte působit 10 minut a poté opláchněte.

 

Maska na mastnou pleť

 

Do jílové masky přidejte 1 lžíci vymačkané citrónové (případně grepové) šťávy a promíchejte. Masku nechte působit 10 minut a poté opláchněte.

Pokud nemáte čas nebo chuť na přípravu masky, můžete si u nás zakoupit již hotovou masku Dermokil na mastnou pleť, kterou nabízíme i v jednorázovém balení.

 

Maska na poporodní strie

 

Do základní jílové masky přidejte 2 lžíce mrkvové šťávy, 1 lžíci oleje z hroznových jader, 1 – 2 lžíce avokádového oleje a 1 lžíci arganového oleje.
Dobře promíchejte. Masku nechte působit 15 minut a poté opláchněte.

 

Maska proti celulitidě

 

Do jílové masky přidejte pár kapek esenciálního oleje ze sladkého pomeranče a dobře promíchejte. Masku nechte působit 15 minut.

 

Pokud nemáte čas nebo chuť na přípravu masky, doporučujeme Vám vyzkoušet zeštíhlujícící olej proti celulitidě, který najdete na stránkách /.


 

Maska na vlasy

 

Do základní masky přidejte 4 lžíce přesličkového odvaru. Tato maska by měla být tekutější pro aby se snadněji aplikovala. Dobře promíchejte.
Naneste na mokré vlasy, vetřete ji pečlivě do vlasů a vlasové pokožky a nechte působit po dobu 10 minut. Pro větší účinnost zabalte vlasy do igelitu. Nechte působit 10 minut, poté smyjte teplou vodou a vlasy umyjte šamponem Dermokil podle typu Vašich vlasů.