Jak chránit pleť v létě?

Správná kosmetika je základ

 

Blíží se léto. Slunce, které nám příjemně hřeje do tváří, ale nemusí mít pouze pozitivní účinky. Kromě vitamínu D se totiž uvolňují i vedlejší produkty záření, které zatěžují naši pokožku. Nadměrně se vystavování slunci může být problematické a urychlit procesy, které mohou za stárnutí kůže.

 

Jak se proti tomu bránit?

 

Základním předpokladem pro udržení pleti v optimální kondici i během letní sezóny je výběr správné kosmetiky. Krémy, které neobsahují těžké chemické sloučeniny, které by se vašem těle hromadily, a čekaly na vhodnou chvíli, kdy se mohou naplno projevit jejich negativní důsledky, nejsou rozhodně nic dobrého. A to ani tehdy, když vám slibují úbytek o deset nebo více let. Myslete na to, že přírodní kosmetikou děláte něco pro své zdraví i pro zdraví životního prostředí, které nás obklopujte. Vhodně vybraná přírodní kosmetika totiž dokáže stejné a mnohdy lepší zázraky nebo ta chemická.

 

Dostatečná výživa a hydratace

 

Hlavním předpokladem pro udržení krásné pokožky je dostatečná výživa a hydratace. Vhodný krém s obsahem jílu dokáže poskytnout obojí. Toto pravidlo platí celý rok a nezáleží zrovna na to, jaká roční doba panuje. V létě jsou však jiné nároky na strukturu i složení krému. Krém by měl být bohatý na vitamíny a minerální látky, ale zároveň by měl být lehký a netvořit na pleti těžký film, který zabrání přirozenému dýchání přes póry v pokožce.

 

Ochranný a zpevňující jílový denní krém

 

Výbornou variantou pro horké letní dny je ochranný a zpevňující jílová krém. Obsahuje základní látky a k tomu přídavek vysoce kvalitního anatolského jílu. To z něj dělá skvělého pomocníka při péči o pleť s cílem ochránit ji před vlivem slunečních paprsků a předčasným stárnutím. Krém v sobě obsahuje ochranný UV faktor, který zastaví sluneční paprsky předtím, než mohou způsobit nějakou škodu v různých vrstvách kůže. Zpevňující složky se zase postarají o vypnutí a udržení stavu kolagenu a elastinu na přijatelné úrovni, díky čemuž nebude pleť povadlá a plná nevzhledných vrásek.

 

Aplikace opalovacího krému

 

V létě jaké myslet na pravidelnou aplikaci opalovacího krému. Pro běžné nošení a občasný výskyt na slunci postačí jílový denní krém. Avšak v případě, že máte v plánu strávit na slunci několik hodin a cíleně se opalovat, je nezbytně nutné použít opalovací krém s vhodným ochranným faktorem. Dosáhnete toho, že předejdete spálení a uchráníte pleť před stárnutím. Kromě toho se jedná o doporučovanou prevenci proti vzniku rakoviny kůže, což může být velmi nevyzpytatelný a nepříjemný problém.

 

 

Důsledné čištění pleti

 

V létě se hodně potíme a usazování nečistot nezabrání ani sebelepší krém. Ráno a večer je nutné pleť vyčistit pomocí správné pleťové nebo dokonce speciální micelární vody. Odstraníte nečistoty a bakterie, které ulpí na pokožce nebo jsou vyplaveny spolu s částečkami potu.

 

Tím, že pleť důkladně vyčistíte, pomáháte udržet její ochranou funkci. Zabráníte vzniku akné nebo ekzémů a snížíte výskyt černých teček. Po každém čištění je dobré aplikovat výživný denní jílový krém, který póry uzavře a dostane do pokožky klíčové minerály a vitamíny, čímž podpoří její krásu a vitalitu.

 

Hydratujte se i zevnitř

 

Hydratace vhodným, ale zároveň dostatečně lehkým krémem s obsahem jílu po každém vyčištění pleti není to jediné, co je důležité. Velkou úlohu hraje ve vitalitě pleti i vnitřní hydratace. Nestačí, že pleť potřete olejíčkem, když je váš pitný režim špatný. Běžně bychom měli vypít přibližně 2 litry vody a v letním období ještě mnohem více. Podpoříme tím přirozenou cirkulaci krve a vypnutí buněk, což podpoří pružnost a zdraví pokožky, která bude odolnější před tvorbou vrásek a negativním vlivům slunečního záření. Předejte i problémům s nevzhledně se odlupující kůží, která v letních obdobích vzniká mimo jiné i vlivem klimatizací nebo působení vody s obsahem solí nebo chloru z moře či z bazénu.

 

Lehký make-up

 

Platí, že i v létě chceme být krásné. Jenže nemůžeme si dovolit běžný těžký make-up jaký používáme v zimě. Proto je postup následující. Každé ráno nejdříve pleť důkladně vyčistíme. Následně aplikujeme denní jílový krém, který bude sloužit jako výživná a ochranná vrstva. Až se vstřebá, naneseme jemný make-up v tenké vrstvě. Používáme pouze opravdu nezbytné množství, protože při vysoké teplotě se částečky líčidel dostávají do pórů pokožky a mohou jí ucpávat. Těmto problémům se snažíme zamezit zase každý večer, kdy provedeme důkladně odlíčení a vyčištění pleti.

 

Následuje nanesení krému s jílem, který pleť vyživí, hydratuje a připraví na další den. Ráno se probudíte a vaše pleť bude příjemně hladká, svěží a krásná. Jediné co k tomu potřebujete je vhodná kosmetika a pravidelná a důsledná péče.