Domácí jílové masky

Základní a nejdůležitější složkou domácí jílové masky je 100% přírodní jíl, který obsahuje všechny důležité minerály. K tomuto základu se dají přidat i další ingredience s ohledem na požadovaný účinek.

 

Základní jílová maska

 

Pokud si nejprve chcete vyzkoušet jílovou masku aniž byste chtěla dosáhnout určitého efektu, zvolte klasickou základní jílovou masku.

 

Co budete potřebovat?

 

Základ tvoří 100% přírodní jíl, minerální voda, a olej - může být arganový, olivový nebo kokosový, med.

 

Jak postupovat?

 

Do misky si nalijte menší množství minerální vody. Přidáte rozpuštěný med a pár kapek arganového, olivového nebo kokosového oleje, podle toho, který máte k dispozici. Všechno dobře promíchejte a pomalu za stálého míchání zapracujte kousky jílu. Vzniknout by vám měla krémová pasta. Pokud jste přidali moc jílu a směs je příliš hustá, přidejte trochu vody a naopak pokud je směs příliš řídká, přidejte ještě trochu jílu.

 

Jak aplikovat?

 

Jílovou masku rovnoměrně rozetřete na požadované místo. Při nanášení na obličej se vyhněte oblasti kolem očí. Zhruba po 15 minutách masku důkladně opláchněte a zbavte se všech jejích zbytků. Výsledkem by měla být čistá a svěží pleť.

 

Domácí jílová maska pro suchou pleť

 

Pokud máte suchou pleť, je tato maska přesně pro vás. Využijte recept na klasickou základní jílovou masku a přidejte lžíci odvaru z lesního slézu a půl lžičky oleje z muškátu a všechno důkladně smíchejte. Pokud máte opravdu suchou pleť, nebojte se přidat i více oleje, vhodný je zejména arganový olej.

 

Domácí jílová maska na mastnou pleť

Do základního receptu na jílovou masku přidejte 1 lžíci citrónové šťávy a opět důkladně smíchejte. Masku nechte působit spíše 10 minut a potom omyjte.

 

Domácí jílová maska na poporodní strie

 

Klasický recept na základní jílovou masku můžete využít i v úpravě na pomoc při poporodních striích. Do masky přidáte 2 lžíce mrkvové šťávy, 1 lžíci oleje z hroznových jader, 2 lžíce avokádového oleje a 1 lžíci arganového oleje, který pleť hydratuje a pomůže s postupným mizením strií.

 

Domácí jílová maska proti celulitidě

 

Celulitida je hrozná věc a zbavit se jí je nadlidský úkol, nejlepší je však kombinovat pohyb a upravenou jílovou masku. Opět si připravte základní jílovou masku a přidáte pár kapek esenciálního oleje z pomeranče nebo citrónu. Nanesete na postižené místo a necháte působit po dobu 15 minut.

 

Pokud zrovna nemáte čas si masku připravit nebo se Vám do toho nechce, nezoufejte. Dermokil nabízí i hotové jílové masky pro všechny typy pleti.

Najdete zde jílovou masku jak na mastnou pleť, na normální smíšenou nebo problematickou.

 

A jaká je Vaše nejoblíbenější maska?