Černé mýdlo proti akné

Akné je jedno z nejčastějších kožních onemocnění a mezi jeho hlavní příčiny patří: dědičnost, hormonální aktivita, stres, užívání určitých léčiv, bakterie a jiné. Akné způsobuje zvýšená tvorba mazu a jeho léčba není vždy jednoduchá. Existuje mnoho různých přípravků a léčiv určených k hojení akné.
Mezi tyto přípravky patří i arganový olej nebo černé mýdlo s arganovým olejem.

 

cerne-mydlo-s-kava-cokolada

Dlouhou dobu jsem se nemohla zbavit akné, které se mi vyskytovalo ve velké míře po celém obličeji. Velmi mi pomohlo černé mýdlo s arganovým olejem, které mi doporučila sestra. Akné se mi zhojilo velmi rychle. Mýdlo používám na pleť každý večer dodnes. Nakonec si na pleť ještě nanesu 100% arganový olej. Nikdy by mě nenapadlo že i na mastnou pleť mohu použít olej. Jsem moc spokojena.  T. Kalinová

 

Černé mýdlo s arganovým olejem obsahuje černé olivy, arganový olej, eukalyptus, cypřiš a rozmarýn. Eukalyptus má antibakteriální, antivirové a protizánětlivé účinky a ve spojení s arganovým olejem je ideálním prostředkem k boji proti akné či jiných kožních onemocnění.

 

tri-arganove-oleje-v-male-velikosti

Černé mýdlo doporučujeme používat každý večer společně s peelingovou rukavicí (kessa) s jejíž pomocí pleť doslova vydrhněte. 

 

Mýdlo je vhodné nejen na pleť, ale na celé tělo. Jednout týdně si doma můžete udělat rituál podobný hammam. Smíchejte černé mýdlo s trochou teplé vody a neneste na celé tělo, nechte chvíli působit a poté vydrhněte peelingovou rukavicí. Tělo tak zbavíte odrumřelých kožních buněk a nečistot. Rituál můžete završit tím, že na tělo nanesete arganový olej nebo tělové mléko s arganovým olejem.

 

Pro větší účinnost doporučujeme použít černé mýdlo v sauně.