Arganový olej v těhotenství

Arganový olej v těhotenství a jeho použití na miminka

 

Arganový olej známý také jako marocké či tekuté zlato je známý svými neuvěřitelnými výsledky v péči o pokožku. Jedná se o velmi kvalitní olej lisovaný za studena. Arganový olej se listuje z plodů stromu Arganie trnitá. Při jeho pravidelném používání se dostaví velmi efektivní účinky a vysoce regenerační schopnosti. Velkou sílou arganového oleje je jeho vysoká hydratace a pomoc při obnově pleti. Často se tedy využívá v kosmetickém průmyslu.

 

Arganový olej a jeho účinky

 

Arganový olej je známý svými schopnosti při oddalování přirozeného stárnutí pleti. Pomáhá proti tvorbě vrásek a zvyšuje tvorbu kolagenu pro pevnější a elastičtější pleť. Arganový olej dokáže chránit proti UV záření a doporučuje se i jako vlasová výživa, která dodá vlasům veškerou potřebnou výživu a zabrání zbytečnému vypadávání vlasů. Při aplikaci na nehty pocítíte jejich zesílení a zmizí lámavost nehtů. Je velmi lehce vstřebatelný a po jeho nanesení nezůstává mastný film.

 

arganový olej v těhotenstvíArganový olej v těhotenství

 

Těhotenství je náročné pro celý organismus a tak i pokožka dostává zabrat. Snažte se předejít vzniku problému a zastavte strie v samém počátku s arganovým olejem.

 

Použití proti striím

 

V těhotenství nastávají velké změny a pokožka je napínána do maximálních rozměrů. Tato nadměrná námaha vede k praskání kůže a vzniku nevzhledně vypadajících a často i bolestivých strií. Velmi důležitá je prevence proti jejich vzniku, která spočívá ve velmi intenzivní výživě pokožky a opravdu důkladné hydrataci. To všechno zajišťuje arganový olej. Jeho pravidelná aplikace pomáhá pokožce získat odolnost a větší pružnost bez zbytečného praskání a poškozování. Účinky arganového oleje vám pomohou před získáním nevzhledných jizev, který se těžko zbavuje.

 

Pokud jste nezačali včas s prevencí a podcenili jste hydrataci pokožky, která již začala praskat, začněte s aplikací arganového oleje ihned.

 

Jak aplikovat arganový olej?

 

Pro dosažení maximální hydratace naneste dostatečné množství arganového oleje na pokožku a vmasírujte. Při jemné masáži se pokožka prokrví a výživné látky z arganového oleje se lépe vstřebají a dosáhnete lepších a rychlejších výsledků.

 

Jak často používat arganový olej?

 

Arganový olej nanášejte podle potřeby. Nejlépe alespoň jednou denně, například po koupeli a před spaním, kdy se olej v klidu vstřebá. Vše záleží na typu vaší pokožky, a pokud máte opravdu suchou pleť, vyplatí se používat arganový olej i častěji a dbát na dostatečné vmasírování do pokožky.

 

Je arganový olej bezpečný během těhotenství?

 

Ano, je to nejlepší hydratační přípravek, který můžete použít. Jedná se o naprosto přírodní látku bez umělých přísad. Na rozdíl od komerčních krémů v arganovém oleji nenajdete stopy po zbytečné chemii a nehrozí, že by se vám do těla začali vstřebávat látky ohrožující zdraví vás nebo vašeho dítěte.

 

Používejte arganový olej i po těhotenství

 

Protože po porodu se pokožka potřebuje navrátit do normálního stavu a získat zpátky ztracenou elasticitu, nezapomínejte na pravidelné používání arganového oleje. Vaše pokožka se rychleji vyživí a získá zpátky svěží vzhled. Za pár týdnů nebo měsíců bude pravidelné aplikace arganového oleje bude vaše pokožka jako dřív a téměř nic nepoznáte.

 

Efektivní aplikace arganového oleje

 

Pro nejlepší výsledky je dobré arganový olej aplikovat dvakrát denně. Ráno po vyčištění pleti a večer po koupeli. Maximálních výsledků dosáhnete, pokud před nanesením arganového oleje na oblast se striemi použijete jemný peeling, kterým očistíte odumřelé kousky kůže a otevřete póry, do kterých se olej snadno vstřebá. Při používání arganového oleje dvakrát denně se nic nestane a vše pokožka vám jedině poděkuje a v případě, že trpíte opravdu suchou kůží náchylnou na praskání, není od věci používat arganový olej klidně i častěji.

 

Arganový olej na miminka arganový olej na miminka

 

Nenechávejte si marocké zlato pouze pro sebe a dopřejte jemnou masáž s arganovým olejem i vašemu miminku. Arganový olej pomůže pokožce rychleji zesílit a vyživená pokožka bude odolnější proti vlivům vnějšího prostředí a dehydratací. Pravidelná aplikace slouží proti vzniku opruzenin nebo nepříjemných ekzémů a vyrážek, které se mohou vyskytnout u miminka s oslabenou a suchou pokožkou.

 

 

Pro miminko je arganový olej naprosto bezpečný

 

Stejně jako se doporučuje arganový olej v období těhotenství díky jeho přírodní čistotě, je vhodný i pro miminka. Nehrozí, že by se do jeho organismu dostávali škodlivé a nepřirozené látky. Vše je stoprocentně přírodní a za studena lisový arganový olej je tou nejlepší možností, jak udržet pokožku vašeho miminka hydrantovou, svěží a zdravou.

 

Dbejte na kvalitu

 

Sledujte, jaký arganový olej si kupujete a dbejte na vysokou přírodní kvalitu. Arganový olej za studena lisovaný je jednoznačně nejlepší. Naprosto nejvhodnější je arganový olej bio, který nabízí výbornou kvalitu a jeho získávání je navíc šetrné k životnímu prostředí. Uděláte tak něco pro sebe i pro přírodu.